Avreise
Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

Sidersafari på Hardangerfjorden


Sidersafari på Hardangerfjorden!

En unik opplevelse som kombinerer fjordcruise, kultur, mat og drikkeopplevelser i Hardanger.

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt.

I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

Bli med på Sidersafari, besøk flere av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

Denne smaksopplevelsen starter på vakre Utne Hotel i hjerte av Hardanger, ca 115 km fra Bergen og 40 km fra Voss. Sidersafari starter med en spennende sidersmaking på siderhotellet Utne Hotel (kl 18:00). Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

Etter en herlig middag (19:00-21:00), deilig natt søvn og god frokost (07:00-09:45) fortsetter eventyret med hurtigbåt fra kaien på Utne kl 09:55 til fruktbygda Lofthus. Her blir det tid til en vakker tur langs fruktgårdene. På Lofthus er det flere siderprodusenter som har gårdsutsal.

Etter 2,5 timersbesøk på Lofthus fortsetter turen med å krysse fjorden fra Lofthus over til historiske Aga kl 12:55. Her blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten: Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg.

Etter sidersmakingen går turen til Norges eldste klyngetun: Agatunet. Her blir det omvisning og mulighet til å oppleve det flotte historiske tunet. Det blir også servert en tradisjonsrik lunsj i Agatunet før retur til Lofthus kl 16:05. Fra Lofthus tar du hurtigbåten tilbake til Utne kl 16:15 og er tilbake på Utne kl 16:35 for å nyte resten av ettermiddagen i avslappende omgivelser. Det blir servert en flott 3 retters middag mellom 19:00 og 21:00.

Etter en god natt søvn avsluttes denne turen med en fortryllende frokost med lokal eplemost.

Dette er en unik smaksopplevelse av det beste fra Hardanger du ikke vil gå glipp av!

Prisen inkluderer:

  • 2 overnatting i historisk rom på Utne Hotel inkludert frokost
  • Sidersmaking Utne Hotel
  • 3-retters middag 2 dager
  • Hurtigbåt Utne-Lofthus tur/retur
  • Vandring i Lofthus på fruktsti samt besøk i gårdsbutikk
  • Siderbåt Lofthus-Aga tur/retur
  • Cider Tour på Agatunet inkludert sidersmaking og tradisjonslunsj

  • Gjelder: 1/6 - 31/8 2020
  • Starter/slutter: Utne/Lofthus/Aga
  • Varighet: 2 netter/3 dager
  • Inkl.: 2 overnattinger, måltider og cidersmaking
  • Høydepunkt: Vandring i Lofthus & cider tour
  • Anbefalt transport: Egen bil

All inclusive pr. person fra kr. 4 900,-

Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering
Bestill turen her:

VELG ROM OG AVREISE:

Antall rom: 
1

Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

Sidersafari på Hardangerfjorden!

En unik opplevelse som kombinerer fjordcruise, kultur, mat og drikkeopplevelser i Hardanger.

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt.

I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

Bli med på Sidersafari, besøk flere av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

Denne smaksopplevelsen starter på vakre Utne Hotel i hjerte av Hardanger, ca 115 km fra Bergen og 40 km fra Voss. Sidersafari starter med en spennende sidersmaking på siderhotellet Utne Hotel (kl 18:00). Her får du innføring i de ulike stilene og bruksområdene til sideren. La deg overraske over utvalget og kvaliteten.

Etter en herlig middag (19:00-21:00), deilig natt søvn og god frokost (07:00-09:45) fortsetter eventyret med hurtigbåt fra kaien på Utne kl 09:55 til fruktbygda Lofthus. Her blir det tid til en vakker tur langs fruktgårdene. På Lofthus er det flere siderprodusenter som har gårdsutsal.

Etter 2,5 timersbesøk på Lofthus fortsetter turen med å krysse fjorden fra Lofthus over til historiske Aga kl 12:55. Her blir det sidersmaking hos den prisvinnende produsenten: Aga Sideri. Har du prøvd smakskombinasjonen ost og sider? Hvis ikke, så kan du glede deg.

Etter sidersmakingen går turen til Norges eldste klyngetun: Agatunet. Her blir det omvisning og mulighet til å oppleve det flotte historiske tunet. Det blir også servert en tradisjonsrik lunsj i Agatunet før retur til Lofthus kl 16:05. Fra Lofthus tar du hurtigbåten tilbake til Utne kl 16:15 og er tilbake på Utne kl 16:35 for å nyte resten av ettermiddagen i avslappende omgivelser. Det blir servert en flott 3 retters middag mellom 19:00 og 21:00.

Etter en god natt søvn avsluttes denne turen med en fortryllende frokost med lokal eplemost.

Dette er en unik smaksopplevelse av det beste fra Hardanger du ikke vil gå glipp av!

Prisen inkluderer:

  • 2 overnatting i historisk rom på Utne Hotel inkludert frokost
  • Sidersmaking Utne Hotel
  • 3-retters middag 2 dager
  • Hurtigbåt Utne-Lofthus tur/retur
  • Vandring i Lofthus på fruktsti samt besøk i gårdsbutikk
  • Siderbåt Lofthus-Aga tur/retur
  • Cider Tour på Agatunet inkludert sidersmaking og tradisjonslunsj

Slik går turen:

Dag 1:
Overnatting Utne Hotel
Sidersmaking Utne Hotel
3 retters middag utne Hotel
Dag 2:
Frokost Utne Hotel
Hurtigbåt Utne-Lofthus kl 09:55
Fruktsti, vandring og gårdsbutikk Lofthus
Siderbåt Lofthus - Aga kl 12:55
Retur siderbåt fra Aga og retur fra Lofthus
3 retters middag utne Hotel
Overnatting Utne Hotel
Dag 3:
Frokost Utne Hotel